>
PPL a PPL Parcelshop

PPL a PPL Parcelshop

Základní napojení na PPL

K využívání služeb PPL je třeba se zaregistrovat http://www.ppl.cz/main.aspx?cls=art&art_id=271 nebo využít zákaznickou linku.

V Horní menu: Nastavení → Správa dopravy a platby kliknutím na tlačítko „Přidat dopravu“ přidejte dopravu. Nastavte základní údaje týkající se této dopravy dle pokynů v Nastavení dopravy a v pokročilých nastaveních. V detailu dopravy v rozbalovacím menu u Dopravní společnosti vyberte PPL.

Pro PPL Parcelshop vytvořte dopravu úplně stejným způsobem jako v případě dopravy pro PPL, v jejím detailu v rozbalovacím menu pak zvolte u Dopravní společnosti PPL Parcelshop.

Pokud zákazník zvolí jako způsob dopravy PPL Parcelshop, automaticky se mu zobrazí dialogové okno se seznamem všech poboček pro PPL Parcelshop, ze kterého si mohou vybrat tu nejbližší. Adresa této pobočky se na balíku automaticky přepíše.

Datové napojení na PPL

Pro datové napojení na PPL, které Vám výrazně zjednoduší vyřizování objednávek přímo v eshopu, je potřeba zakoupit modul Exporty pro PPL.

Pro to, abychom mohli modul Exporty pro PPL aktivovat, je potřeba technické podpoře doručit údaje, potřebné k napojení.

Jedná se o:

  • ID pro napojení na informační systém (toto ID se liší od ID klienta)
  • DEPO
  • Číselné řady pro generování balíků

Správa zásilek pro PPL

V Horní menu: Export/Import → Exportní filtry → Export pro PPL můžete spravovat do dané chvíle nezpracované objednávky - zásilky.

Jak spravovat exporty?

Jak exportovat objednávky?

Při zpracování objednávek označte ty, které chcete zpracovat, vyberte označením zaškrtávacího pole z nabízených akcí pod přehledem objednávek a klikněte na odeslat.

V případě PPL můžete v jednotlivých sekcích nastavit:

  •          Tisk štítků s předtištěným kódem, ve formátech A4 nebo A6, svozový list, případně pickuplist
  •          Vygenerovat CSV pro desktopovou aplikaci PPL
  •          Odeslat informace o zásilkách na servery PPL online – exportuje zásilky do systému PPL a je vázáno na modul Exporty pro PPL 

Nastavení, které provedete, zůstává zachováno i do příště, takže jej nemusíte znova nastavovat.