Blog

Modul Blog slouží k vytváření a editaci článků a jejich řazení do rubrik. 

Rubriky

Administrace rubrik je celá obsažena ve formuláři, který se objeví po kliknutí na tlačítko nastavení vedle názvu Blogu v levém sloupci. 

Novou rubriku založíte kliknutím na tlačítko Založit novou rubriku. Do nově vytvořeného textového pole napíšete název rubriky a změny uložíte. 

Pro přejmenování rubrik stačí pouze přepsat název a uložit změny. 

Chcete-li rubriku smazat, zaškrtněte pole nalevo od názvu rubriky a klikněte na tlačítko Smazat označené rubriky. 

Upozornění: Rubriky bývají často zaměňovány se stránkami CMS. Rubriky ale slouží pouze ke třídění článků v blogu. Když založíte novou rubriku, obvykle k ní musíte také vytvořit novou stránku CMS, na které se články z této rubriky budou vypisovat. 

Články

Článek můžete do blogu přidat po kliknutí na tlačítko přidat článek. 

Článek typicky obsahuje pole pro Název, Výchozí formátovaný text, což je obsah článku, a Obrázek. 

Nezapomeňte také článek zařadit do rubrik, do kterých patří, protože bez něj bude článek po zveřejnění jen velmi obtížně nalezitelný. 

Další nastavení se liší podle možností Vaší šablony - nejčastěji může článek obsahovat třeba galerii obrázků nebo zkrácený text pro výpis článků. 

Založený článek je defaultně neveřejný, takže na něm můžete pracovat delší dobu, aniž by jej návštěvníci stránky viděli. Když bude článek připraven, zaškrtnete pouze políčko Schválení článku a od té doby se již článek bude zobrazovat veřejně. 

Zveřejnění článku či jeho skrytí si můžete také naplánovat pomocí Publikovat od a Datum platnosti, což je vhodné, když například chcete popřát návštěvníkům pěkné svátky, ale chcete si to připravit předem a nemuset na to už myslet na poslední chvíli nebo v době volna, a po svátcích chcete přání zase automaticky skrýt, aby mezi běžnými články nepřekáželo.